12 mai 2020

Consultanta fonduri europene Braila, Idei de afaceri Braila.

Vezi cateva afaceri, din Braila, pe care le-am finantat prin intermediul fondurilor europene nerambursabile. In rubrica consultanta fonduri europene Braila vei gasi cateva fragmente pe care trebuie sa le contina un plan de afaceri.


 1. Fonduri Statie ITP, in Braila

Compania Consultanta fonduri europene Braila face parte din categoria IMM, find incadrata ca si micro-intreprindere.

Societatea si-a stabilit ca domeniu principal de activitate cod CAEN 7120 – Activitati de testari si analize tehnice. 

Aceasta clasa include:

– efectuarea de testari fizice, chimice sau a altor testari analitice, pentru toate tipurile de  materiale si produse,  cuprinzand:

 • testari acustice si de vibratii
 • testari ale compozitiei si puritatii mineralelor etc.
 • activitati de testare in domeniul igienei alimentelor, inclusiv testarea si controlul veterinar in legatura cu
 • productia de alimente
 • testarea caracteristicilor fizice si ale performantei materialelor, cum ar fi rezistenta, tenacitatea,
 • durabilitatea, radioactivitatea etc.
 • testarea fiabilitatii si disponibilitatii
 • testarea performantelor masinilor complete: motoare, automobile, echipament electronic etc.
 • testarea radiografica a sudurilor si  a imbinarilor
 • analiza avariilor si caderii sistemelor
 • testarea si masurarea indicatorilor de mediu: nivelul de poluare a aerului si a apei etc.
 • – servicii de certificare a  produselor, inclusiv a bunurilor de larg consum, autovehiculelor, aeronavelor, containerelor presurizate, instalatiilor nucleare etc.
 • – testari periodice ale  autovehiculelor
 • – testarea prin utilizarea de modele si machete (de  exemplu a aeronavelor, navelor, barajelor etc.)
 • – activitati ale laboratoarelor politiei

Activitatea principala a companiei (cod CAEN 7120) reprezinta si activitatea pentru care se solicita finantare, activitatea face parte din categoria industriilor creative.

Prin intermediul prezentului proiect de investitie companie isi propune infiintarea unei statii de inspectie tehnica perioadica (Statie ITP) prin care va desfasura activitatide testari si analize tehnice.

Viziunea companiei  Consultanta fonduri europene Braila este de a presta servicii de calitate si de a obtine cele mai bune rezultate din activitatea desfasurata. Astfel, intentia companiei este de a realiza in viitorul apropiat investitii in infrastructura necesara dezvoltarii in acest domeniu prin infiintarea unei statii ITP. In acest sens, compania este preocupata sa ofere clientilor sai servicii de calitate orientate catre nevoile clientilor; sa ofere un mediu de lucru pozitiv, unde angajatii sa se poata dezvolta profesional; sa depaseasca asteptarile clientilor, dar si asteptarile angajatilor, prin eforturi constante; sa continue dezvoltarea si crearea standardelor de inalta calitate.

Misiunea companiei Consultanta fonduri europene Braila este de a patrunde pe piata serviciilor auto, prin investitii sustinute, prin pregatirea permanenta a personalului, prin aplicarea standardelor de excelenta, prin receptivitate fata de cerintele pietei. Orientarea permanenta spre client si calitatea serviciilor vor face diferenta, iar pentru realizarea misiunii se urmareste implementarea proiectului propus spre finantare complementar cu investitiile ulterioare ce vor fi realizate de companie in vederea dezvoltarii activitatii desfasurate.

Obiectivul general al prezentului proiect este reprezentat de dezvoltarea economica durabila a societatii recent infiintate, respectiv realizarea unei investitii noi (statie ITP). Investitia ce urmeaza a fi realizata prin proiectul propus presupune dotarea adecvata a spatiului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor de testari si analize tehnice si angajarea a doua persoane, ambele din categoria: someri/ absolventi/ persoane din categorii defavorizate.

In vederea atingerii obiectivului general compania si-a stabilit urmatoarele obiective atat pe termen scurt, mediu cat si cele pe termen lung.

Obiective pe termen scurt:

 • obtinerea finantarii nerambursabile si achizitionarea echipamentelor tehnologice aferente activitatii;
 • crearea de locuri de munca – 2 locuri de munca din care ambele locuri de munca vor viza categoria: persoane defavorizate/ someri/absolventi;
 • promovarea firmei si patrunderea pe piata serviciilor auto – testari si analize tehnice;

Obiective pe termen mediu:

 • fidelizarea clientilor precum si extinderea portofoliului de clienti pe tot teritoriul Judetului Braila;
 • diversificarea gamei de servicii prestate;

Obiective pe termen lung:

 • Cresterea profitului din exploatare si cresterea cifrei de afaceri;
 • Dezvoltarea relatiilor de colaborare cu potentiali parteneri din domeniu;

Strategia de dezvoltare a companiei are in vedere inovarea si diversificarea activitatilor, respectiv directionarea resurselor proprii si atragerea de resurse adiacente destinate realizarii misiunii companiei.

De asemenea, investitia isi propune sa contribuie la incurajarea si dezvoltarea mediului de afaceri, in special al categoriei de tineri antreprenori, la nivel local.

In urma implementarii proiectului, din orasul Braila, vor fi achizitionate:

 • Stand de franare cu stand testare amortizoare– Un stand de frana complet este obligatoriu pentru inspectia autovehiculelor. Cu ajutorul acestui echipament se testeaza franele autoturismului precum si operatiunea de testare a amortizoarelor care se efectueaza pe un stand special si are ca scop determinarea starii amortizoarelor.
 • Tester paralelism – acest echipament permite verificarea geometriei vehicului, mai precis a rotilor. Reglarea paralelismului sau geometria vehiculului consta in reglarea unghiurilor rotilor pentru a redeveni perpendiculare pe sol si paralele intre ele. In schimb, echilibrarea unei anvelope permite miscarea rotii fara a cauza vibratii ale vehiculului la anumite viteze.
 • Echipament verificare emisii gaze esapament – acest echipament permite verificarea emisiilor de gaze de esapament, mai precis incadrarea acestora in normele impuse de legislatia in vigoare.
 • Aparat universal de reglat faruri – Sistemul de iluminat al unui autovehicul este nu numai necesar, cat o masura de siguranta, pentru ca permite soferului sa vada si sa fie vazut de catre ceilalti participanti la trafic in conditii de vizibilitate redusa sau intuneric. Mentinerea acestuia la parametri optimi este absolut vitala. Astfel, acest echipament permite verificarea farurilor, mai precis gradul de vizibilitate al acestora precum si unghiul optim de iluminare care sa ii asigure vizibilitate in trafic dar care sa nu incomodeze si ceilalti participanti la trafic.
 • Exhaustor de gaze – Dispozitiv mobil pentru absortia gazelor de esapament. Prezinta avantajul ocuparii unui spatiu util extrem de redus si este caracterizat de un grad ridicat de manevrabilitate. Produsul este reglabil in inaltime.
 • Tester diagnosticare – permite masurarea tuturor actuatorilor si a senzorilor vehiculului, diagnosticarea si verificarea paralela sau simultana pentru verificarea de ansamblu asupra starii autovehiculului mult mai rapida si citirea parametrilor; masurarea tensiunii si a diodelor; asigura masurarea cu multimetru integrat in timpul in care se fac diagnosticari sau se fac interventii asupra descrierii sistemului prin transfer automat al valorii inregistrate de catre aparatul de masura.
 • Tester baterii – utilizat pentru testara acumulatorilor de pornie, de asemenea poate fi utilizat si pentru testari extinse pentru sistemele de aprindere / incarcare. Asigura masuratori rapide si precise, oferind mobilitate datorita cablului de lucru.
 • Dulap Unitate de calcul cu SDV pentru verificare ITP –cuprinde un set de elemente de calcul care vor fi utilizate in verificarea vehiculelor (duplap cu suport pentru monitor si imprimanta care permite sustinerea unui monitor; subler digital care asigura masurarea interioara, exterioara si in adancime; lampa de lucru care asigura vizibilitatea in timpul opeartiunii de verificare; videoscop care permite vizualizarea vehiculului in spatii greu accesibile; refractometru optic cu 3 scale care  masoara densitatea electrolitului din baterie, propilena si etilena din lichidul de racire, verificarea solutiei de parbriz; pistol cu manometru pentru umflat roti cu ajutorul caruia de verifica presiunea rotilor)
 •  Elevator electrohidraulic – permite ridicarea vehiculului la o anumita inaltime pentru a asigura accesul inspectorului ITP pentru e efectua operatiunile de inspectie in vederea verificarii functionalitatii la parametri optimi ai vehiculului sau identificarea deficientelor tehnice si mecanice.
 • Compresor aer – utilizat pentru comprimarea aerul de la o presiune initiala de intrare (de obicei presiunea atmosferica) pana la presiunea de refulare, superioara. Va fi utilizat pentru producerea aerului comprimat necesar sculelor pneumatce, pentru presiunea rotilor etc
 • Soba incalzire – va fi utilizata pentru asigurarea unui climat de lucru eficient in timpul sezonului rece. Avand in vedere ca intr-o statie ITP exista un flux permanent de persoane, caldura din cadrul incaperii se pierde prin fluctuatiile de intrare/ iesire in si din incapere.
 • Laptop – utilizat in activitatea de administrativa si intocmirea fiselor de verificare dupa finaliza inspectiei tehnice.
 • Casa de marcat –utilizata in activitatea financiara a companiei, echipament obligatoriu a fi achzitionat pentru a fi in conformitate cu prevederile legislative in vigoare;
 • Aparat foto – utilizat pentru fotografierea vehiculului in diferite etape pe parcursul procesului de inspectie tehnica.
 • Sistem alarma si supraveghere video – reprezinta o masura de sigurata, utilizat pentru asigurarea amplasamentului unde se va implementa proiectul, evitandu-se in acest fel vandalizarea acestuia sau patrunderea hotilor in incita si disparita echipamentelor.
 • Aer conditionat – va fi utilizata pentru asigurarea unui climat de lucru eficient in timpul sezonului cald.

Solicita un plan de afaceri personalizat → Solicita oferta de consultanta → Solicita o ora de consultanta gratuita


2. Fonduri Activitati fotografice, in Braila

Prin prezentul proiect se doreste realizarea de fotografii si inregistrari video atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice. Pe langa realizarea cadrelor fixe de tip portret, peisaje din natura, fotografii de nunta, fotografii de produs, vom realiza  si imagini captivante din aer, cu ajutorul dronei pentru cei mai pretentiosi clienti. Un alt avantaj pe care il vom oferi clientilor este acela ca vom putea realiza sedinte foto in diferite locatii dupa preferintele si nevoile clientilor atat pentru o persoana cat si in cadrul anumitor institutii sau cu ocazia anumitor evenimente (nunti, botezuri, festivitati de absolvire, zile de nastere, sarbatori,etc).

Impactul urmarit prin implementarea proiectului pentru activitatea pentru care se solicita finantare este crearea unei baze de echipamente tehnologice noi, performante, ce inglobeaza cea mai noua tehnologie pentru a putea oferi clientilor servicii foto-video de cea mai inalta calitate.

Efectul imediat al implementarii acestui proiect il va reprezenta capacitatea societatii de a presta servicii foto si video si formarea unui nucleu de clienti care sa duca in timp la dezvoltarea activitatii societatii, fie prin solicitari suplimentare de catre cei care au fost deja clientii societatii, fie in urma recomandarii acestora catre potentiali clienti.

Viziunea SC Consultanta fonduri europene Braila SRL este de a adopta o strategie in vederea dezvoltarii activitatii societatii si patrunderea pe o piata noua, cea a seriviciilor foto si video, si ulterior consolidarea pozitiei societatii in acest domeniu prin furnizarea de activitati fotografice si video la un nivel calitativ superior care va transforma societatea noastra  intr-un competitor  puternic.

Misiunea SC Consultanta fonduri europene Braila SRL este de a a transforma societatea in partenerul ideal pentru organizatorii de evenimente si de a suprinde cele mai frumoase si importante momente prin realizarea de fotografii si filmari in timpul derularii evenimentelor respective.

In sustinerea celor de mai sus SC Consultanta fonduri europene Braila SRL va promova urmatoarele valori:

 • Profesionalism prin promovarea unei atitudinii de responsabilitate si de eficienta fata de clientii si colaboratorii;
 • Incredere prin respectarea angajamentelor asumate;
 • Eficienta prin identificarea celor mai bune idei si cadre fotografice pentru clientii societatii, consiliere de calitate si promovarea unei atitudinii corecte prin furnizarea de informatii care sa-i ajute in procesul decizional;
 • Spirit de echipa prin implicarea tuturor angajatilor in cadrul activitatiilor promovate de societate;
 • Calitatea serviciilor reprezinta cel mai important avantaj competitiv, societatea va fi preocupata in permanenta de imbunatatirea calitatii, privita ca indicator determinant pentru furnizarea unor servicii cu o valoare adaugata.

Strategia de dezvoltare a societatii se bazeaza si pe obiectivele stabilite la nivelul societatii, atat pe termen scurt, mediu cat si cele pe termen lung.

Principalele obiective pe termen scurt avute in vedere sunt urmatoarele:

 • Infiintarea unei capacitati de prestare a serviciilor foto si videosi patrunderea pe o piata noua in mod profesionist;

Obiectivele pe termen mediu au in vedere urmatoarele aspecte:

 • Promovarea intensa pe piata de profil (organizarea de evenimente) folosind  toate mijloacele de promovarea posibile (pliante, brosuri, site, anunt in ziare);
 • Castigarea increderii clientilor prin serviciile oferite astfel incat societatea prin calitatea serviciilor oferite sa devina un renume in domeniu;

Pe termen lung obiectivele societatii vizeaza:

 • Cresterea profitului din exploatare si implicit cresterea cifrei de afaceri si mentinerea acesteia;
 • Cresterea numarului de angajati si metinerea acestora;
 • Dezvoltarea relatiilor de colaborare cu furnizorii.

Perspective:

Avand in vedere potentialul pietei, dotarea si personalul pe care societatea le va detine in urma implementarii proiectului, sunt perspective reale de crestere si dezvoltare in viitor, in vederea atingerii obiectivelor strategice propuse. Implementarea proiectului propus va conduce la infiintarea unei capacitati de prestare servicii foto si video si implicit crearea unu portofoliu stabil de clienti.

Solicita un plan de afaceri personalizat → Solicita oferta de consultanta → Solicita o ora de consultanta gratuita


3. Fonduri Sala fitnes, in Braila

Activitatea principala a societatii este corespunzatoare codului CAEN 9313- Activitati ale centrelor de fitness. Aceasta clasa include: – cluburi si centre de fitness si culturism.

Activitatea societatii se va desfasura in orasul Braila din judetul Braila, intr-un spatiu care va dispune de toate utilitatile.

Societatea intentioneaza sa achizitioneze doua echipamente fitness, foarte performante, cu ajutorul carora sa ofere servicii tinand de domeniul sanatatii, la preturi competitive.

Clientii firmei Consultanta fonduri europene Braila se vor bucura de antrenamente, supravegheati in permanenta de catre personalul ce urmeaza a fi angajat, comparativ cu salile convetionale de fitness in care, pentru a beneficia de acest avantaj, trebuie sa plateasca atat costul abonamentului, cat si cel al unui antrenor personal.

Viziunea companiei este de a presta servicii de fitness si de a oferi clientilor cele mai bune si satisfacatoare rezultate in activitatea sportiva a clientilor, precum si de a realiza in viitorul apropiat  investitii in extinderea numarului de aparate care vor fi utilizate in viitor de catre clienti. In acest sens, firma se va  angaja sa ofere clientilor sai cele mai bune servicii de fitness orientate spre nevoile acestora, sa ofere un mediu de lucru placut pentru angajati dar si un spatiu propice pentru dezvoltarea acestora din punct de vedere profesional astfel incat, compania va creste in mod constant pentru a asigura dezvoltarea si crearea standardelor de inalta calitate.

Misiunea companiei este aceea de a patrunde pe piata centrelor fitness constienti fiind ca sanatatea prin miscare este alegerea perfecta pentru un stil de viata sanatos, stil pe care din ce in ce mai multi oameni doresc sa il adopte, atat tinerii, cat si pesoanele in varsta. De aceea, societatea se angajeaza sa se ocupe de absolut toate detaliile, pana la rezultate progresive in materie de sport. Misiunea va fi dublata de dorinta societatii de a transforma orice om, intr-o persoana care doreste sa-si depaseasca limitele, intr un mod sanatos si sigur. Avand in vedere aceste aspecte firma mai are in vedere si de a multumi clientii prin cele mai avantajoasa servicii oferite.

Obiectivul generalal proiectului este acela de dezvoltare constanta si fezabila a societatii nou infiintate din punct de vedere economic si anume, realizarea unei sali fitness. Investitia ce urmeaza a fi realizata prin proiectul propus presupune dotarea adecvata a spatiului ce va fi identificat, in vederea desfasurarii activitatilor de fitness cu  angajarea a trei persoane, toata din categoria: someri/ absolventi/ persoane din categorii defavorizate.

In sustinerea celor de mai sus, compania va promova urmatoarele valori:

Spirit de echipa: prin incurajarea unui mediuplacut pentru angajati si sustinerea acestora, dar si prin dezvoltarea profesionala constanta acestia vor fi determinati sa se autodepaseasca astfel incat, compania va da randamente maxime si sustenabile pe o perioada de timp indelungata;

Profesionalism: prin promovarea unei atitudinii de responsabilitate si de eficienta fata de clientii si colaboratorii companiei;

Incredere: prin respectarea angajamentelor asumate fata de furnzori, clienti si alti colaboratori;

Eficienta prin asigurareacelor mai bune servicii pentru clientii companiei, consiliere de calitate si promovarea unei atitudinii corecte prin furnizarea de informatii care sa-i ajute in procesul decizional;

Setarea obiectivelor este un factor primordial in asigurarea bunei functionari a companiei, astfel incat firma si-a setat un numar de obiective pe termen scurt, mediu dar si lung:

Oiective pe termen scurt:

 • Accesarea fondurilor nerambursabile pentru a avea un punct de inceput solid;
 • Angajarea a trei persoane;
 • Crearea unui portofoliu de clienti stabil;
 • Imbunatatirea constanta a calitatii serviciilor prestate.

Obiective pe termen mediu:

 • Dezvoltarea brandului in orasul Braila;
 • Cresterea portofoliului de clienti;
 • Continuarea amenajarii spatiului de desfasurare a activitatii pentru a fi cat mai atractiv.

Obiective pe termen lung:

 • Cresterea notorietatii centrului fitness;
 • Angajarea de personal suplimentar si dezvoltarea centrului de fitness prin achizitionarea altor echipamente care vor duce la diversificarea tipurilor de servicii oferite si implicit la cresterea numarului de clienti;
 • Cresterea profitului din exploatare si a cifrei de afaceri;

Perspectivele de viitor, luand in considerare obiectivele pe termen lung, vor privi urmatoarele aspecte:

 • Echilibrarea balantei dintre investitii si costuri prin intermediul realizarii unor servicii premium avand un pret accesibil in comparatie cu concurenta
 • Imbunatatirea relatiei cu clientii existenti si investitia continua in promovare pentru cresterea portofoliului de clienti;
 • Marirea capacitatii de oferire a serviciilor prin dezvoltarea de resurse umane si pregatirea profesionala continua a acestora.

Solicita un plan de afaceri personalizat → Solicita oferta de consultanta → Solicita o ora de consultanta gratuita


Urmareste-ne si pe facebook: Facebook Activ Business Advisor

Tags: Consultanta fonduri europene Braila, Idei de afaceri Braila, firma de consultanta Braila