12 mai 2020

Consultanta fonduri europene Brasov, Idei de afaceri Brasov.

Vezi cateva afaceri, din Brasov, pe care le-am finantat prin intermediul fondurilor europene nerambursabile. In rubrica consultanta fonduri europene Brasov vei gasi cateva fragmente pe care trebuie sa le contina un plan de afaceri.


 1. Fonduri Imprimarea materialelor texite, in Brasov

Compania Consultanta fonduri europene Brasov SRL este infiintata in 2014, cu sediul Orasul Brasov, Judet Brasov, Strada Primaverii.

Consultanta fonduri europene Brasov SRL este o societate comerciala cu capital 100% privat. Capitalul social integral varsat este de 200 lei divizat in 20 de parti sociale a cate 10 lei fiecare si varsat in intregime de asociatul unic, dl. Popescu Ion.

Conducerea si administrarea societatii se face de catre administrator, Popescu Ion, numit pentru o perioada nelimitata si avand puteri depline de administrare. Administratorul ia decizii atat in privinta activitatilor societatii cat si asupra politicii economice a acesteia.

In acest sens adminsitratorul a identificat oportunitatea realizarii acestei investitii in domeniul confectiilor textile  prin intermediul fondurilor europene motiv pentru care a luat decizia infiintarii unei societati comerciale care are ca ativitate principala Cod CAEN 1330 – Finisarea materialelor textile.

Pentru realizarea investitiei compania isi propune inchirierea unui spatiu in judetul Brasov, Oras Brasov, in care isi propune infiintarea activitati de productie – imprimarea materialelor textile si piese din produse textile.

In perioada de implementare a proiectului, societatea va deschide punctul de lucru si va autoriza codul CAEN aferent activitatii desfasurate (Cod CAEN 1330 – Finisarea materialelor textile). In acest sens, compania va prezenta certificatul constatator care sa ateste autorizarea codului CAEN la locul implementarii proiectului, pana la momentul depunerii primei cereri de plata/rambursare, conform art. 15 din Legea 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in Registrul Comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Activitatea care face obiectul finantarii – Cod CAEN1330 Finisarea materialelor textile, include:

 • finisarea textilelor si a articolelor de imbracaminte cum ar fi: albirea, uscarea si alte activitati similare
 • albirea si vopsirea fibrelor, firelor, materialelor si articolelor textile, inclusiv a articolelor de imbracaminte -apretarea, uscarea, expunerea la abur, contractia prin intrarea la apa (fretarea), repararea, sanforizarea, mercerizarea materialelor si a articolelor textile, inclusiv a articolelor de imbracaminte
 • albirea jeans-ilor -plisarea si alte lucrari similare efectuate pe materiale textile -impermeabilizarea, acoperirea, cauciucarea sau impregnarea articolelor de imbracaminte (inclusiv a acelora achizitionate de la terti) –imprimarea pe articole textile si de imbracaminte

In urma implementarii acestui proiect compania va achzitiona echipamente tehnologice performante cu ajutorul carora va imprimare materialele textile si piese din produse textile.

Solicita un plan de afaceri personalizat → Solicita oferta de consultanta → Solicita o ora de consultanta gratuita


2. Fonduri restaurante in Brasov.

In perioada de implementare a proiectului, societatea va deschide punctul de lucru si va autoriza codul CAEN aferent activitatii desfasurate (Cod CAEN 5610 – Restaurant). In acest sens, compania va prezenta certificatul constatator care sa ateste autorizarea codului CAEN la locul implementarii proiectului, pana la momentul depunerii primei cereri de plata/rambursare, conform art. 15 din Legea 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in Registrul Comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Activitatea care face obiectul finantarii – Cod CAEN 5610 Restaurant, include:

 • activitatea de asigurare a serviciilor de servire a mesei pentru clienti, fie ca sunt serviti stand la masa sau se servesc singuri dintr-un galantar cu produse, fie ca mananca mesele preparate in incinta, ca le iau acasa sau ca le sunt livrate la domiciliu. Aceasta include prepararea si servirea meselor pentru consumul imediat din autovehicule sau carucioare fara motor.

Aceasta clasa include activitati din: -restaurante -bufete expres -restaurante fast-food -pizzerii -unitati de alimentatie care servesc pentru acasa -vanzatori ambulanti la tonete de inghetata -carucioare mobile care vand mancare -prepararea hranei la standuri din piete.

Aceasta clasa include de asemenea: -activitati ale restaurantelor si barurilor conexe transportului, atunci cand sunt efectuate de unitati distincte, altele decat unitatile de transport.

In urma implementarii acestui proiect compania va achzitiona echipamente tehnologice performante din domeniul HoReCa cu ajutorul carora va pune bazele unui restaurant de tip fast -food.

Viziunea companiei Consultanta fonduri europene Brasov este de a oferi cele mai bune produse culinare de tip fast -food, precum si de a obtine cele mai bune rezultate din activitatea desfasurata. Astfel, intentia companiei este de a realiza in viitorul apropiat investitii in infrastructura necesara dezvoltarii in acest domeniu prin infiintarea unui restaurant in Managalia. In acest sens, compania este preocupata sa ofere clientilor sai produse de calitate, proaspete, orientate catre nevoile clientilor; sa ofere un mediu de lucru pozitiv, unde angajatii sa se poata dezvolta profesional; sa depaseasca asteptarile clientilor, dar si asteptarile angajatilor, prin eforturi constante; sa continue dezvoltarea si crearea standardelor de inalta calitate.

Misiunea este de a patrunde pe piata unitatilor de alimentatie publica, prin investitii sustinute, prin pregatirea permanenta a personalului, prin aplicarea standardelor de excelenta, prin receptivitate fata de cerintele pietei. Orientarea permanenta spre client si calitatea produselor vor face diferenta, iar pentru realizarea misiunii se urmareste implementarea proiectului propus spre finantare complementar cu investitiile ulterioare ce vor fi realizate de companie in vederea dezvoltarii activitatii desfasurate.

Obiectivul general al prezentului proiect este reprezentat de dezvoltarea economica durabila a societatii recent infiintate, respectiv realizarea unei investitii noi (restaurant de tip fast – food). Investitia ce urmeaza a fi realizata prin proiectul propus are in vedere dotarea adecvata a spatiului de lucru cu echipamente tehnologice de tip HoReCa care sa-i permita desfasurarea activitatii in cele mai bune conditii. De asemenea compania va contribui in mod eficient si la reducerea somajului la nivelul judetului Constanta,  prin faptul ca societatea va crea 4 locuri de munca.

Din totalul de 4 locuri de munca, compania are in vedere ca 3 locuri de munca din categoria: someri/ absolventi/ persoane din categorii defavorizate.

In vederea atingerii obiectivului general compania si-a stabilit urmatoarele obiective structurate pe termen scurt, mediu cat si cele pe termen lung.

Obiective pe termen scurt ale comaniei Consultanta fonduri europene Brasov:

 • obtinerea finantarii nerambursabile si achizitionarea echipamentelor tehnologice din domeniul HoReCa;
 • crearea de locuri de munca – 4 locuri de munca,din care 3 locuri de munca din categoria: someri/ absolventi/ persoane din categorii defavorizate;
 • promovarea restaurantului si patrunderea pe piata serviciilor de alimentatie publica locala;

 Obiective pe termen mediu:

 • fidelizarea clientilor precum si extinderea portofoliului de clienti;
 • diversificarea gamei de produse realizate;

Obiective pe termen lung:

 • Cresterea profitului din exploatare si cresterea cifrei de afaceri;
 • Dezvoltarea relatiilor de colaborare cu potentiali parteneri din domeniu;

Strategia de dezvoltare a companiei Consultanta fonduri europene Brasov are in vedere inovarea si diversificarea activitatilor, respectiv directionarea resurselor proprii si atragerea de resurse adiacente destinate realizarii misiunii companiei.

De asemenea, investitia isi propune sa contribuie la incurajarea si dezvoltarea mediului de afaceri, in special al categoriei de tineri antreprenori, la nivel local.

Solicita un plan de afaceri personalizat → Solicita oferta de consultanta → Solicita o ora de consultanta gratuita


3. Fonduri salon de infrumusetare, in Brasov

Consultanta fonduri europene Brasov isi propune prin intermediul prezentului proiect de investitie, obtinerea unei finantari nerambursabile pentru dezvoltarea activitatii principale – Cod CAEN 9604 – Activitati de intretinere corporala. Aceasta clasa include: – activitatile saunelor si bailor de abur, solarelor, saloanelor de slabit, saloanelor de masaj.

Prin intermediul acestui proiect, firma isi propune deschiderea unui salon de remodelare corporala cu aparatura moderna si performanta, astfel incat, clientii vor beneficia de o gama de servicii superioare din punct de vedere calitativ pentru ca rezultatele acestora sa fie rapide si de lunga durata.

Societatea are in vedere realizarea investitiei intr-un spatiu ce va fi inchiriat si amenajat corespunzator, care sa-i permita desfasurarea activitatii, in cadrul Municipiului Brasov, judetul Brasov. Localizarea investitiei, va fi una benefica pentru activitatea pe care compania urmeaza sa o desfasoare, avand in vedere potentialul economic al zonei.

Pentru implementarea proiectului societatea a identificat pasii pe care trebuie sa ii parcurga astfel incat sa ajunga la succes. Administratorul va inchiria un spatiu adecvat desfasurarii activitatii, intr-o cladire ce dispune de toate utilitatile.

Pasii de urmat in vederea implementarii proiectului:

 • Identificarea si inchirierea unui spatiu;
 • Amenajarea spatiului intr-un stil modern si placut, atat pentru angajati cat si pentru clienti;
 • Derularea procedurilor de achizitie a sistemului de remodelare corporala
 • Realizarea platilor aferente proiectului;
 • Receptionarea echipamentului, amplasarea si punerea lui in functiune;
 • Asigurarea echipamentului;
 • Recrutarea personalului si angajarea celor mai potriviti oameni;
 • Introducerea angajatilor in noul mediu de lucru si familiarizarea lor cu echipamentul din dotare;
 • Depunerea cererilor de rambursare si plata;
 • Aprovizionarea cu materii prime;
 • Promovarea serviciilor pe noua piata si obtinerea primilor clienti.

Intru-un mediu concurential, avantajul  competitiv  se masoara  prin  avantaje sau  puncte  tari ale unei organizatii  fata de  cele cu care  se afla in competitie directa si care se concretizeaza in active  si  capabilitati superioare.

Concurenta  se asociaza cu avantajul competitiv, acesta este abilitatea firmei de  a avea o performanta superioara competitorilor sai in ceea ce priveste scopul de baza al existentei: profitabilitatea.

Avantajele competitive ale serviciilor oferite de companie vor fi:

 • Diferentierea: aceasta sursa presupune dezvoltarea de caracteristici si trasaturi unice asociate unui anumit produs/servicii astfel incat sa dobandeasca un puternic caracter individual si sa poata fi diferentiat, cu usurinta, in comparatie cu produsele concurentilor. Serviciile oferite de companie se vor diferentia prin eficienta, calitate si tehnologie de ultima generatie a aparatelor. Compania se va diferentia prin seriozitate si proptitudine in relatia sa cu clientii.
 • Reducerea costurilor: reducerea costurilor asociate procesului de prestare servicii ofera posibilitatea firmelor de a dobandi avantaje competitive fie prin reducerea pretului final de vanzare, sub nivelul preturilor practicate de concurenta, fie prin mentinerea pretului la acelasi nivel, cresterea nivelului profitului ce va permite investitii in cresterea calitatii sau diversificarea serviciilor furnizate clientilor. In relatia cu clientii sai, compania va promova politica de discount sau promovarea unor pachete de servicii avantajoase pentru clientii vechi care vor avea drept scop consolidarea relatiei comerciale cu acestia, dar si pentru clientii noi avand drept scop incurajarea relatiilor comerciale ce vor urma.
 • Calitatea:asigurarea unui nivel ridicat de calitate in cazul serviciilor prestate, peste cele oferite de competitori, va oferi firmei o pozitie net superioara pe piata. Calitatea serviciilor prestate va fi deviza companiei.
 • Cultura organizationala, stilul si modul de conducere: chiar daca reprezinta elemente dificil de cuantificat, obiceiurile sau traditiile din cadrul unei firme, sau modul in care este asigurata conducerea acesteia, constituie surse importante in vederea dobandirii de avantaje competitive sustenabile. Firmele pot creste nivelul de productivitate al angajatilor prin crearea unui climat de munca bazat pe incredere, sprijin si implicare, generand astfel avantaje competitive pe care concurentii, aflati in imposibilitatea de a adopta un astfel de climat, nu le pot imita.

Solicita un plan de afaceri personalizat → Solicita oferta de consultanta → Solicita o ora de consultanta gratuita


Urmareste-ne si pe facebook: Facebook Activ Business Advisor

Tags: Consultanta fonduri europene Brasov, Idei de afaceri fonduri Brasov, Firma de consultanta Brasov