12 mai 2020

Consultanta fonduri europene Cluj, Idei de afaceri Cluj 

Vezi cateva afaceri, din Cluj, pe care le-am finantat prin intermediul fondurilor europene nerambursabile. In rubrica consultanta fonduri europene Cluj vei gasi cateva fragmente pe care trebuie sa le contina un plan de afaceri.


1.Fonduri consultanta in tehnologia informatiei, in Cluj

Consultanta fonduri europene Cluj SRL este o societate cu un capital privat romanesc ce isi propune sa se dezvolte in domeniul serviciilor de activitati de consultanta in tehnologia informatiei. Fiind un domeniu in care cererea pentru prestarea acestor servicii este mare, administratorul a hotarat sa infiinteze o societate care sa desfasoare activitati de consultanta in tehnologia informatiei.

Societatea urmareste rezolvarea nevoilor clientilor, raspunzand cererilor acestora si prestand servicii de calitate. Societatea intentioneaza sa dobandeasca un portofoliu stabil de clienti, principalul scop fiind extinderea societatii si dobandirea unui portofoliu stabil de clienti.

Codul CAEN pe care societatea acceseaza programul de finantare este 6202 – Activitati de consultanta in tehnologia informatiei.

Aceasta clasa include planificarea si proiectarea sistemelor de calculatoare ce integreaza hardware, software si tehnologii de comunicatii. Serviciile de consultanta pot include si activitatea de pregatire a utilizatorilor.In decursul timpului acest domeniu a cunoscut o dezvoltare accelerata, atat din punct de vedere stiintific, cat si tehnologic. Acest fapt permite crearea unei societati modernizate care sa poata satisface toate cerierile pietei.

In viitor, societatea isi propune sa reuseasca sa beneficieze de resursele necesare pentru a detine o infrastructura moderna si actualizata din punct de vedere tehnologic, cu angajati specializati care sa exceleze in domeniul tehnologiei informatiei.

Viziunea companiei Consultanta fonduri europene Cluj este de a presta servicii de consultanta in vederea dezvoltarii si asigurarii securitatii infrastructurilor IT la o calitate superioara si de a obtine cele mai bune rezultate in aceasta activitate. Astfel, intentia companiei este de a realiza in viitorul apropiat investitii in echipamente si solutii IT de ultima generatie care sa ofere viitorilor clienti garantia prestarii unor servicii de calitate in materie de securitate infrastructura IT. In acest sens, compania este preocupata sa ofere solutii sigure si testate de securitate; sa ofere un mediu de lucru pozitiv, unde angajatii sa se poata dezvolta profesional; sa depaseasca asteptarile clientilor, dar si asteptarile angajatilor, prin eforturi constante; sa continue dezvoltarea si crearea standardelor de inalta calitate.

Misiunea firmei Consultanta fonduri europene Cluj are la baza realizarea de investitii pentru cresterea capacitatii de prestare a serviciilor oferite, care sa raspunda standardelor pietei si cerintelor aflate intr-o continua schimbare pe acest segment de piata. De asemenea, misiunea companiei o reprezinta marirea portofoliului de clienti si dezvoltarea pe termen lung, care consta in cresterea cifrei de afaceri si a profitului, precum si raspandirea unei reputatii favorabile pe piata. Concomitent, societatea are in vedere obtinerea unei stabilitati financiare, a avantajelor competitive prin prisma tehnologiei actualizata pe care o detine si a personalului specializat.

Obiectivele strategice ale societatii sunt urmatoarele:

 • In functie de dinamica pietei, strategia va fi una de cresterea numarului de clienti si implicit a volumului de servicii oferite;
 • In functie de structura pietei, va exista o strategie adaptiva, prin selectarea acelor segmente de piata care permit o eficientizare a operarii afacerii (in special prin extinderea ofertei ca tipuri de servicii prestate);
 • In functie de schimbarile pietei, strategia va fi activa, orientandu-se catre acele segmente ale pietei aflate in dezvoltare;
 • In functie de exigentele pietei, va exista o strategie a exigentei ridicate, in special pentru a reusi sa combatem concurenta usor crescanda a firmelor care realizeaza proiecte similare. Serviciile vor fi prestate cu celeritate la un nivel calitativ superior;
 • In functie de nivelul competitiei, strategia noastra este una ofensiva, incercand a ne impune in fata competitiei prin calitate si diversificare.

In sustinerea celor de mai sus, compania va promova urmatoarele valori:

 • Profesionalism prin promovarea unei atitudinii de responsabilitate si de eficienta fata de clientii si colaboratorii companiei;
 • Calitate prin utilizarea unor echipamente si solutii informatice de ultima generatie;
 • Incredere prin respectarea angajamentelor asumate si calitatea serviciilor prestate;
 • Eficienta prin asigurareacelor mai bune servicii pentru clientii companiei, consiliere de calitate si promovarea unei atitudinii corecte prin furnizarea de informatii care sa-i ajute in procesul decizional;
 • Spirit de echipa prin implicarea tuturor angajatilor in cadrul activitatilor, prin promovarea si incurajarea dezvoltarii competentelor personale relevante contribuind in acest fel la dezvoltarea de ansamblu a

Setarea obiectivelor este un pas important in asigurarea succesului afacerii, prin urmare, societatea are un set pe termen scurt, mediu si lung:

Piata societatii Consultanta fonduri europene Cluj va fi formata din companiile mici si mijlocii (IMM) constiente de nevoia de protejare a calculatoarelor, laptop-urilor, tabletelor sau telefoanelor si de faptul ca pot fi oricand victimile unui atac cibernetic.

In ultima perioada, companiile au devenit din ce in ce mai constiente de importanta protejarii datelor si de faptul ca, in cazul unui atac cibernetic, impactul poate fi major asupra functionalitatii unui business.

Obiceiurile de consum se afla intr-un proces de schimbare, pe masura ce consumatorii se reorienteaza catre un consum mai rational. Clientii sunt din ce in ce mai preocupati de valorificarea sumelor cheltuite in cel mai eficient mod posibil, la companiile pe care le cunosc si in care au incredere.

Informatia este o valoare cu o importanta deosebita si pentru persoanele fizice si, in consecinta, necesita o protectie adecvata. Securitatea informatiei protejeaza informatia de o gama larga de amenintari. In acest context, securitatea informatiei este caracterizata ca fiind cea care asigura si mentine urmatoarele:

 • confidentialitatea: asigurarea faptului ca informatia este accesibila doar persoanelor autorizate;
 • pastrarea acuratetei si  completitudinii  informatiei  precum  si  a  metodelor de procesare;
 • disponibilitatea: asigurarea faptului ca utilizatorii autorizati au acces la informatie si la resursele asociate atunci cand este necesar.

Prin urmare piata va fi formata in special din persoane juridice dar si persoane fizice constiente de importanta protejarii datelor personale.

Solicita un plan de afaceri personalizat → Solicita oferta de consultanta → Solicita o ora de consultanta gratuita


2.Fonduri productie video in Cluj

Societatea Consultanta fonduri europene Cluj SRL este o firma nou infiintata, un start-up, ce isi propune sa desfasoare activitati de productie cinematografica, video, respectiv realizarea de inregistrari video pentru viitorii clienti, in conformitate cu codul CAEN 5911.

Aceasta clasa include:

Activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune Aceasta clasa include: – activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune (seriale de televiziune, documentare, etc.) sau reclame de televiziune. Aceasta clasa include de asemenea: – activitatile arhivelor de filme, etc.

Prin prezentul proiect se doreste oferirea unor servicii de productie video de calitate, constienti fiind ca activitatea unui operator cameraman pentru evenimente inseamna, in primul rand, profesionalism si seriozitate, dar si talent, daruire si capacitatea de a descoperi mereu elemente inovatoare.

Dotarea societatii cu echipamente performante va permite societatii sa ofere inregistrari si montaje video de cea mai buna calitate, realizate in mod profesionist pe baza unor tehnologii ultramoderne, avand in vedere ca activitatea de productie video nu se rezuma la a inregistra, pur si simplu, o serie de secvente la diverse evenimente.

Dupa intrarea pe piata serviciilor de productie video, ne dorim sa fim aproape de clienti pentru fiecare moment cheie al unui eveniment. Intreaga activitate se va baza pe ideea ca operatorul video este mai mult decat un simplu specialist. In afara de aparatura ultramoderna de care va dispune, societatea noastra va avea abilitatea de a surprinde cele mai frumoase clipe de la orice eveniment (in plus, vom aduce idei inovatoare si pachete interesante de servicii video) si va putea realiza productii video la standardele de calitate solicitate de piata video.

Impactul urmarit prin implementarea proiectului pentru activitatea pentru care se solicita finantare este crearea unei baze de echipamente tehnologice noi, performante, ce inglobeaza cea mai noua tehnologie pentru a putea oferi clientilor servicii de productie video de cea mai inalta calitate.

Efectul imediat al implementarii acestui proiect il va reprezenta capacitatea societatii de a presta servicii productie video si formarea unui nucleu de clienti care sa duca in timp la dezvoltarea activitatii societatii, fie prin solicitari suplimentare de catre clienti societatii, fie in urma recomandarii acestora.

In urma implementarii proiectului Consultanta fonduri europene Cluj, va achizitiona:

 • Unitate stocare externa– (1 Buc) – unitate de stocare externa cu conectivitate USB 3.0 si viteze de transfer ridicate. Configuratie: doua HDD WD RAID 0;
 • Dolie– dolie universala ce se poate folosi fie pe trepied fie pe stativ, ea oferind o mobilitate excelenta. Rotile de cauciuc si cu rulmenti ofera o deplasare extrem de lina, indiferent ca este vorba de filmari sau deplasarea luminilor de studio, iar sistemul de blocare garanteaza stabilitatea in timpul operarii. De asemenea, aceasta se pliaza, pentru un transport facil.
 • Macara Aluminiu, 8 kg – (1 Buc) – este o macara portabila care poate sustine o sarcina de pana la 8 kg. Poate fi montata pe un trepied si de asemenea, se poate conecta un monitor video.
 • Camera video – (1 Buc) -filmeaza la o calitate 4K cu 30 cadre pe secunda, iar fotografiile sunt realizate la o rezolutie de 12 megapixeli. Detine un sistem avansat de anulare a zgomotului de fond, datorita integrarii a trei microfoane pe suprafata camerelor. Aceasta  camera este dotata de asemenea cu senzor GPS si permite fotografierea in format RAW.
 • Sistem de operare Desktop– (1 Buc) – procesor, grafica si stocare, ofera o calitate a imaginii spectaculoasa, tehnologie wifi, claritate excelenta. Stocare de viteza inalta, combina stocare flash rapida cu un hard disk.
 • Notebook – (1 Buc) –  ecran cu retroiluminare LED, ofera un contrast mai mare, oferind nuante mai inchise de negru si mai deschise de alb si cu suport pentru o gama larga de culori, pentru nuante de verde si rosu. Este folosit pentru ca fotografiile sa fie vii, cu detalii realiste, atribute esentiale pentru designul grafic, gradingul culorilor si editare.
 • Clemafixare – (1 Buc) – este o clema de mari dimensiuni, folosita pentru fixarea fundalurilor de studio, indiferent daca acestea sunt textile sau de carton.
 • Recorder portabil– (1 Buc) -cu ajutorul acestuia se poate inregistra muzica live cu microfoane multiple, se captureaza efecte sonore surround sau cadre de tip documentare sau evenimente cu multiple microfoane.
 • Kit lavaliera– (1 Buc) -transmitator si receptor, un sistem digital audio, microfon lavaliera.
 • Incarcator cu acumulator – (1 Buc) – necesar pentru incarcarea aparatelor;
 • Prajina microfon– (1 Buc) – este  un brat telescopic destinat manipularii cu precizie a unui microfon.
  Cu ajutorul acestui boom se poate pozitiona micofonul exact acolo unde este nevoie in timpul filmarilor.
 • Cablu balansat – (1 Buc) -lungimea acestuia permite desfasurarea in o anumita distanta.
 • Set Lampi lumina – (1 Buc) – este utilizat la filmari, interviuri.
 • Unitate de stocare– (1 Buc) -unitate de stocare imagini foto video.
 • Recorder/Monitor– (1 Buc) -necesar pentru inregistrarea video si afisare in HDR, permite, de asemenea si vizualizarea filmarilor REC.
 • Kit Trepied+Cap Video – (1 Buc) – kit pentru aplicatii de studio si pentrucamere video de dimensiuni mari. Kit-ul este format dintr-un trepied din aluminiu si un cap video cu un sistem contrabalans si un sistem de panoramare si inclinare.
 • Microfon dinamic vocal – (1 Buc) – este folosit pentru voce.
 • Microfon Unidirectional– (1 Buc) – destinat aplicatiilor profesionale in interior sau in natura. El dispune de un condensator de rezolutie inalta care asigura o reproducere fidela a semnalului sonor, mentinand un nivel ridicat de excludere a sunetelor provenite din afara axei microfonului. Este ideal pentru film, productie video, audio si video conferinte.
 • Camera video profesionala– (1 Buc) –  necesara productiilor video pe teren.
 • Acumulator litiu-ion– (1 Buc) -necesar pentru camera video, proiectat pentru inregistrarea atat pe teren cat si pentru cea din studio.
 • Sistem de stabilizare – (1 Buc) –   necesar pentru a stabiliza imaginea filmata, avand un senzor ce detecteaza imaginea si angajeaza motoarele folosind algoritmi ce permit diferentierea miscarilor intentionate ale operatorului fata de tremuraturile si vibratiile nedorite.
 • Kit suport fundal+ husa transport– (1 Buc) –  permite montarea rapida a fundalului in locatie. Stativele au in interior arcuri ce ajuta la amortizarea socurilor in cazul in care unul dintre suruburile de strangere se slabeste datorita unei greutati prea mari.
 • Fundal panza– (1 Buc) –  necesar pentru a realiza cadrele dorite a fi filmate si inregistrate.
 • Mobilier studio (canapea, lampa, birou, fotoliu, masa cafea, veioza, masuta, suport, dulap, scaun, unelte).

Solicita un plan de afaceri personalizat → Solicita oferta de consultanta → Solicita o ora de consultanta gratuita


3.  Fonduri laborator prajituri in Cluj

SC Consultanta fonduri europene Cluj SRL a fost infiintata in cursul anului curent ca o societate cu raspundere limitata avand un capital social de 200 lei, detinut in totalitate de asociatul unic Popescu Dana.

Societatea este o micro-intreprindere nou infiintata (start-up), iar de la infiintare pana in prezent nu a desfasurat nicio activitate economica.

Fiind infiintata de curand, societatea nu a realizat investitii majore, nu are niciun angajat si nu detine masini, utilaje sau alte dotari in folosinta sau proprietate.

Societatea si-a stabilit ca principal domeniu de activitate cod CAEN 1071 Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie.

Aceasta clasa include:

 •  fabricarea produselor proaspete de brutarie: paine si alte specialitati de paine (chifle);
 •  produse de patiserie, prajituri, placinte, clatite, tarte, vafe, paine prajita etc.

Echipamentele care se vor achizitiona ca urmare a implementarii acestui proiect vor face ca activitatea firmei sa se dezvolte in viitor, societatea fiind in masura sa ofere produse proaspete de patiserie si prajituri si sa se afirme pe piata ca un producator de produse delicioase si proaspete.

Pentru a putea dezvolta aceasta activitate, societatea are nevoie de o investitie in infrastructura tehnica pentru a putea fi in masura sa produca produsele de brutarie si patiserie.

Principalele produse pe care societatea le va oferi clientilor vor fi:

 • produse proaspete de patiserie si prajituri

Impactul urmarit prin implementarea proiectului pentru activitatea pentru care se solicita finantare este crearea unei baze de echipamente tehnologice noi, performante, ce inglobeaza cea mai noua tehnologie in domeniul productiei de patiserie si afirmarea ca un producator de incredere a produselor de brutarie si patiserie.

Efectul imediat al implementarii acestui proiect il va reprezenta capacitatea societatii de a oferi pe piata produsele de brutarie si patiserie si formarea unui nucleu de clienti care sa duca in timp la dezvoltarea activitatii societatii.

De asemenea, in cadrul societatii se va pune accent pe pregatirea profesionala a tuturor angajatilor, urmarindu-se perfectionarea profesionala continua a resursei umane implicate in proiect pentru a se mentine contactul in permanenta cu cerintele pietei.

Proiectul propus spre finantare are ca obiectiv achizitionarea unor echipamente moderne si ecologice, de cea mai noua tehnologie, special concepute pentru productia produse proaspete de patiserie si prajituri.  Astfel, in urma implementarii proiectului, societatea va avea avantajul competitiv de a detine o tehnologie moderna pentru activitatea propusa spre finantare.

Efectuarea cheltuielilor in cadrul proiectului va avea in vedere utilizarea principiului eficientei economice, urmarind trei coordonate esentiale:

 • economie – utilizarea atenta a resurselor pentru a minimiza cheltuielile, timpul si efortul implicat;
 • eficienta – imbunatatirea rezultatelor prin raportare la utilizarea resurselor financiare insemnand scaderea pana la un nivel minim de cheltuire a resurselor financiare pentru obtinerea rezultatului insa mentinand in permanenta calitatea rezultatului in cauza (indeplinirea obiectivelor);
 • eficacitate – livrarea unui rezultat mai bun raportat la utilizarea aceluiasi nivel de cheltuieli, timp si efort aceasta insemnand in cazul de fata cresterea indicatorilor societatii (cifra de afaceri si angajati) peste nivelul prognozat.

Prin urmare, administratorul societatii va avea in vedere utilizarea rationala a resurselor implicate in proiect, umane, materiale si financiare pentru a obtine rezultatul asumat cu minimul de resurse posibil si va utiliza aceste resurse pentru oferirea unor produse de calitate la un pret cat mai aproape de puterea de cumparare a viitorilor clienti.

Viziunea SC Consultanta fonduri europene Cluj SRL este de a oferi cele mai bune produse de brutarie si patiserie si de a obtine cele mai bune rezultate din activitatea desfasurata. Astfel, intentia companiei este de a realiza in viitorul apropiat investitii in infrastructura necesara dezvoltarii in acest domeniu prin infiintarea unei capacitati de productie a produselor de brutarie si patiserie. In acest sens compania este preocupata sa ofere clientilor sai produse de calitate, proaspete, orientate catre nevoile clientilor; sa ofere un mediu de lucru pozitiv, unde angajatii sa se poata dezvolta profesional; sa depaseasca asteptarile clientilor, dar si asteptarile angajatilor, prin eforturi constante; sa continue dezvoltarea si crearea standardelor de inalta calitate.

Misiunea SC Consultanta fonduri europene Cluj SRL este de a patrunde pe piata produselor de brutarie si patiserie, prin investitii sustinute, prin pregatirea permanenta a personalului, prin aplicarea standardelor de excelenta, prin receptivitate fata de cerintele pietei. Orientarea permanenta spre client si calitatea produselor vor face diferenta, iar pentru realizarea misiunii se urmareste implementarea proiectului propus spre finantare complementar cu investitiile ulterioare ce vor fi realizate de companie in vederea dezvoltarii activitatii desfasurate.

Solicita un plan de afaceri personalizat → Solicita oferta de consultanta → Solicita o ora de consultanta gratuita


Urmareste-ne si pe facebook: Facebook Activ Business Advisor

Tags: Consultanta fonduri europene Cluj, Idei de afaceri fonduri Cluj, Firma de consultanta Cluj