03 iun. 2019

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a publicat, Luni, 3 Iunie 2019, lista cu proiectele admise si respinse la finantare din sesiunea Start-up Nation 2018.

Imediat dupa publicare s-a starnit haosul si confuzia pe retelele de socializare. Toata lumea se astepta sa vada prinse in buget 10.000 de proiecte, insa din lista publicata reiese ca vor fi finantate aproximativ 7.750 proiecte, restul de pana la 13.005 fiind admise inafara bugetului. Conform bugetului alocat programului, lista proiectelor trebuia sa cuprinda 10.000 de proiecte aprobate in buget si 3.005 proiecte aprobate inafara bugetului. De aici s-au nascut mai multe ipoteze: 1) Matematica s-a jucat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri; 2) Logica s-a jucat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri; 3) A fost diminuat bugetul Start-up Nation.

Avand in vedere ca noua conducere a Ministerului:

  1. A schimbat conditiile de finantare pe ultima suta de metri;
  2. A lansat programul de sarbatori, astfel el derulandu-se, in mare parte, in 2019;
  3. A redus fondurile la jumatate pentru programele: Servicii si Comert si Microindustrializare;
  4. Nu a anuntat nici pana acum lansarea Start-up Nation editia 2019,

toti am luat in considerare varianta 3, diminuare de buget. Totusi, spre seara, tot pe retelele de socializare a fost lamurita situatia:

Aritmetica a facut o mica glumita Ministerului, la calcularea firmelor admise in buget. Lista va fi corectata si republicata, astfel 10.000 de proiecte vor fi admise in buget.

Toate proiectele cu numere RUE pana in 10.000 vor primi finantare. Mai mult, luand in considerare rata de respingere de pana acum, ultimul RUE finantat ar trebui sa fie 11.095, urmand ca in urma renuntarilor, sa se finanteze urmatoarele numere RUE.

 

Echipa Activ Business Advisor