14 mart. 2019

Antreprenorii la inceput de drum, din Bucuresti, isi vor putea finanta viitoarele afaceri prin programul Bucharest Start-up City.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CONDITIILE DE FINANTARE

Beneficiarii vor primi cate 50.000 euro din bugetul total alocat de 10 milioane euro. Se estimeaza un numar de 200 de Startup-uri fondate de antreprenorii din Bucuresti.

Bucharest Start-up City va incepe in Capitala din 2019. Estimarea lansarii programului este in Aprilie – Iunie 2019.

”Protocolul pe care l-am semnat azi conține mai mulți pași. Vom continua să lucrăm pentru mediul antreprenorial din București prin înființarea unor incubatoare, a unui fond de investiții pentru capital. Vom implementa un ecosistem de afaceri. Este prima inițiativă a unui oraș la nivel național. În București sunt foarte mulți oameni care au inițiative antreprenoriale. E păcat că în cazul Start-Up Nation să fie excluși bucureștenii”, spune și Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), partenerul Primăriei București în acest program.

Potrivit acestuia, în cadrul programului Bucharest Start-Up City organizatorii vor acorda o atenție deosebită în ceea ce privește planurile de afaceri. ”Aceasta trebuie să primeze, pentru că nu e un concurs de primul venit, primul sosit, este un concurs care ține cont de calitatea afacerilor”, a declarat Jianu.

Acesta a precizat faptul că aplicațiile vor fi deschise în primele luni ale anului viitor, februarie – martie, ca programul să înceapă din luna mai 2019.

Business-urile sunt foarte largi. Eu mă uit la zona IT, la zona industriilor creative, la tineri care sunt studenți la ASE, la Medicină, la Arhitectură. Antreprenorii cu potențial pot veni din orice domeniu. Eu m-aș uita și spre domenii care pot oferi rezolvări pentru probleme pe care le are Capitala. Evaluarea lor se va face în baza unui punctaj, a analizei unui plan de afaceri. Și chiar vom pune accent pe calitatea acestor planuri. Vom avea grijă și pentru monitorizarea cheltuirii acestor fonduri”, a mai spus Florin Jianu.

 

Vezi conditiile programului

 

Echipa Activ Business Advisor